Touw

Ledent is een toonaangevende producent en distributeur van natuurlijk en synthetische touw en touwwerk.
We zijn gespecialiseerd in hoogwaardige bindoplossingen voor een verscheidenheid aan specifieke toepassingen.

 

Sisal, Manilla touw

Sisal touw is een natuurlijk touw, gemaakt van de bladeren van de Agave. Met een oorsprong uit Zuid-Oost-Afrika of Latijns-Amerika, is onze sisal zorgvuldig geproduceerd uit de beste, hoge kwaliteit, wit garen. Doordat het biologisch afbreekbaar is, heeft dit touw vele buitentoepassingen zoals voor de tuin of camping . Onze sisal is verkrijgbaar in verschillende bolmaten, diktes en lengtes.
Manilla touw heeft de beste weerstand tegen alle weersomstandigheden. Het was  het meest populaire touw in de oude scheepvaart geschiedenis.

Vlas, hennep, jute touw

Vlas heeft zijn oorsprong in Noord-Europa. Vlas is erg populair als voedselgeschikt koord voor het samenbinden van salami’s of rundvlees. Onze hennep touw is een mooie en glad natuurlijk touw, vaak gebruikt voor decoratie maar in zijn dikkere uitvoering ook voor sporten als touwtrekken. Dankzij de hoge waterbestendigheid zijn hennep garens erg populair voor loodgieterswerk.
Onze Jute komt uit de regio Zuidoost-Azië. Dit natuurlijke touw heeft vele toepassingen in de landbouw, maar ook als doek of liners.

Katoen touw

We zijn trots op onze eigen productie in Hamme van katoen touw producten. Onze katoen is van de beste kwaliteit en zorgvuldig gedraaid in meer dan 20 levendige kleuren. Dit touw is erg populair als hobby koord voor macramé of andere kunsten.
Katoen wordt ook gebruikt als bindtouw, in één kleur of de typische blauw / wit of rood / wit bicolor touwtjes.
Onze katoenen touw is gecertificeerd als voedselgeschikt en beschikbaar als slagers-of keuken touw.
In de bouwsector wordt onze variant van de katoenen vloerderskoord sterk geapprecieerd.

Nylon

Nylon touw, of polyamide, is een zeer sterke synthetische touwsoort die elastisch is, slijtvast en UV-bestendig. Nylon touwen drijven niet en hebben een hoge schokabsorptie.

Wij leveren nylon touwen voor vele sectoren in diverse lengtes, diktes en kwaliteiten. Dit zowel op haspels, bobijnen of als worstjes. Typische toepassingen zijn trekkabels, starterskoord, voor zonneweringen of tenten.

Onze fluo metskoord heeft een ijzersterke reputatie. Hij is beschikbaar op bobijntjes in diktes van 0,5 mm tot 4 mm, zodat elke toepassing haalbaar is. Diverse kleuren zijn beschikbaar.

Polypropyleen

Geslagen polypropyleen touw is typisch gekend als het oranje all-round koord op bobijn, maar is ook in diverse andere kleuren verkrijgbaar. Polypropyleen is een synthetische touwsoort die heel licht is, goedkoop, bestand tegen zuren, rotvrij en drijvend.

Daarnaast is polypropyleen populair als paktouw. Voor de land- en tuinbouw zijn speciale behandelingen mogelijk. Voor de vleesindustrie kan dit op specifieke lengtes versneden worden.

Gevlochten polypropyleen touw lijkt sterk op nylon koord, maar is minder sterk en slijtvast. Dankij de vlechttechniek zijn diverse kleurencombinaties mogelijk. Beschikbaar op bobijn of als worstjes.

Wij kunnen eveneens Vlastex leveren, dat dankzij de combinatie van eigenschappen van natuur- en synthetische vezels, erg zacht aanvoelt. Dit touw is uitermate geschikt als schommel- of trekkoord.

Polyethyleen en Polyester

Polyethyleen koord gelijkt op polypropyleen, maar is veel sterker. Het is glad en soepel, drijft, en is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Beschikbaar op grote bobijnen en als worstjes.

Polyester touw is van een heel andere familie. Het is typisch een gevlochten touw met een kerndraad. Dankzij de kerndraad kunnen zeer sterkte touwen gemaakt worden van industriële kwaliteit. Polyester touw behoudt zijn sterke als het nat is, het wordt daarom veel teruggevonden in de zeilwereld.