Industriële toepassingen

Ledent Touw weet als geen ander welk specifiek touw het meest geschikt is voor uw toepassing. Deze keuze van een koord is vakwerk. Er dient immers rekening gehouden te worden met sterkte-behoefte, duurzaamheid, omgeving waarin de toepassing plaatsvindt enz. Enkel als alles in rekening wordt gebracht kan de meest economische oplossing vastgelegd worden. Naast touw zijn onze andere assortimenten eveneens zeer gegeerd door de professionele gebruiker.

Hieronder worden een aantal specifieke sectoren opgesomd. Deze zijn zeker niet limitatief. Zo zijn we eveneens actief in de theatersector, touw voor kunstwerken, verpakkingssector, voor overheid, veiligheidsdiensten en nutsbedrijven etc.

 

Voedingsindustrie

Touw heeft talloze toepassingen in de voedingsindustrie. Al onze touwen worden geleverd met kwaliteitscertificaten en de nodige migratie testen.

Specifiek voor de slachthuizen bieden wij sterke polypropyleen koord aan, die naar specificaties in de juiste kleur is en op lengte gesneden, wordt aangeleverd.

Landbouw

De tuinbouwteelt is een grootverbruiker van touw. Afhankelijk van de toepassing helpen wij het juiste touw bepalen. Breekkracht en duurzaamheid zijn primordiaal om Uw producten tot volle groei te laten komen, maar tegelijk dient de nodige aandacht te gaan naar UV stabilisatie en vochtbestendigheid. Onze snij-installatie levert de koorden op maat van Uw vereisten.

Ledent levert zo tomatenkoorden, aspergekoorden, auberginekoord, kerstboomtouw en veel meer.

Bouw

De Ledent metserskoord is van de hoogste kwaliteit en zeer gegeerd. Hij is gemaakt van hoogwaardig nylon waardoor onze metskoord zeer sterk is, en tegelijk net voldoende elastisch om een perfecte opspanning mogelijk te maken. Het touw is beschikbaar in verschillende diktes zodat naast metsen ook vloerders en anderen hun gading vinden.

Onze dyneema touwen op lengte zijn erg populair voor het trekken van leidingen, en de Ledent rondstroppen worden vaak gebruikt op werven voor het tillen van lasten tot 5 Ton.

Industrie

Tal van eindproducten hebben koord als een onmisbare component. Ledent Touw is een betrouwbare partner van productiebedrijven die een betrouwbare partner nodig hebben om deze component mee te ontwerpen en te leveren.

Onze koorden zijn terug te vinden als startkoord van grasmachines, koordjes in rolluiklamellen, hijscomponent in voederinstallaties,  verbindings- of versterkingsstukken,…

 

Transport

De transportsector is onderworpen aan strenge veiligheidsnormen. Onze hijs- en sjorbanden voldoen aan alle Europese vereisten. Zij worden dan ook veelvuldig gebruikt voor het bevestigen en beveiligen van ladingen.

Daarnaast zijn maas- en gaasnetten een onmisbaar onderdeel om containertransport veilig te laten verlopen. Hiervoor bieden wij een compleet assortiment aan.